Ovo je najrealnija TOP LISTA najjačih pasa na svijetu (video)

Ogromni su i brutalni, često snagu odmeravaju u ilegalnim borbama.

Pogledajte koje su to najjače i najopasnije pasmine na svetu.

10. Američki stafordski terijer
Veoma hrabar i snažan pas, zbog svoje psihičke uravnoteženosti pogodan je za svaki vid obuke, jer rad prihvata kao zabavu. Jedna od njegovih mana je preistaknut borbeni duh i netrepeljivost ka drugim psima.

9. Stafordski bul terijer
Snažan, hrabar i inteligentan pas. Veoma je naklonjen čoveku, posebno deci, što ga čini jednim od najsvestranijih pasa. Veoma je pogodan za čuvanje u stanu.

8. Majorški čuvar
Namenjen je za borbu sa bikovima u areni. Ova rasa je veoma stara, a selektovana je zbog svoje snage i krvoločnosti. Dato mu je ime Cans Bou što znači pas za bikove na majorškom.

7. Brazilski pas
Žestok, hrabar i uvek na oprezu, ovaj pas je odličan tragač, a nekada je bio obučavan da hvata odbegle robove.

6. Kanarski pas
Ova psi su skoro izumrli nakon što su borbe pasa stavljene van zakona 40-tih godina 20. veka, ali rasa je oživljena 70-tih godina 20. veka uz pomoć nekoliko ukrštanja sa različitim rasama. Kanarski pas je pas čuvar, koji se koristi kao čuvar stoke.

5. Bulmastif
Izuzetno krupan i snažan pas, nastao u Engleskoj u 19. veku kao posledica težnje vlasnika velikih gazdinstava da zaštite svoja imanja.

4. Američki pit bul terijer
Pit bul terijer je nastao ukrštanjem buldoga i starog engleskog belog terijera. Dolaskom u pogrešne ruke, rasa poput ove, može postati izuzetno opasna.

Na sledećoj stranici pogledajte prva 3 mjesta …

Let's block ads! (Why?)

Izvor: https://magazin.ba/featured/ovo-je-najrealnija-top-lista-najjacih-pasa-na-svijetu-video-174278.html
loading...

Comments