Braća i sestra prvi put ujedinjeni nakon što su im roditelji i sestra poginuli u automobilskoj nesreći

Braća i sestra su ujedinjeni nakon nesreće u kojoj su im roditelji i sestra stradali. Sada žive sa svojom bakom, Susan Skillicorn te uskoro trebaju krenuti u novu školu.

Obitelj Clemens bila je na putu u Teksas kada ih je zadesila užasna prometna nesreća. Roditelji, Jim i Karisa i dvomjesečna beba, Julianna, preminuli su nedugo nakon što su prevezeni u bolnicu.

Njihova druga djeca, Angela, Zachery, Wyatt i Nicholas su preživjeli, ali su bili u jako lošem stanju. 8-godišnja Angela imala je jako velike ozljede glave te je tjedan dana bila u komi. Ujedno su joj slomljene obje noge.

Zachary, 5, slomio je leđa te je zadobio ozbiljne unutarnje ozlijede. 4-godišnji Wyatt je imao nekoliko moždanih udara te mu je lijeva strana tijela paralizirana.

2-godišnji Nicholas je prevezen u bolnicu, ali je nakon tretmana pušten na brigu svoje tete, Terese Burrell.

Kada se Angela probudila iz kome, njezina teta kaže da je prvo tražila da vidi svog brata.

„Znali smo da se sjeća svoje obitelji. Teško je znati što će se dogoditi kada netko zadobije ozbiljne ozljede glave. No puni smo nade jer sve polako napreduje u usporedbi sa stanjem od prije dva tjedna“, rekla je Burrell.

Posebnu je nadu svima dao trenutak kada su se dva brata i sestra prvi put ujedinili nakon nesreće. Burrell je rekla: „Zaista su to trebali. Oni zajedno tuguju i tješe jedno drugo.“

Kako se Zachary polako oporavljao počeo je pokazivati znakove depresije. Kako bi ga oraspoložili, djeca su mu organizirala sladoled zabavu. „Pjevali su smiješne pjesme cijeli dan i noć. Odmah mu je bilo bolje. Bolje im je kada su zajedno. On se jednostavno trgnuo i razveselio“, objasnila je Burrell.

Veliku su pomoć u njihovom oporavku odigrale donacije raznih ljudi kojima je skupljeno preko 300 000 dolara.

„Tako je mnogo dobrih ljudi, iz raznih vjera, ujedinilo svoje molitve za ovu djecu, a mi smo to osjetili. Osjetili smo te molitve kao obitelj i vidjeli smo njihov učinak na ovoj djeci. Zaista je to pravo i nevjerojatno čudo“, rekla je Burrell.

Djeca sada žive sa svojom bakom, Susan Skillicorn te ovo ljeto trebaju krenuti u novu školu.

„Bili smo u posjeti prije otprilike mjesec i pol… oni su trčali okolo, ali su pokušavali ne trčati. Bilo je tamo jako puno smijeha i sreće. Bilo je i tužnih trenutaka, jako im nedostaju roditelji, trebat će još mnogo terapije, ali im budućnost izgleda svijetlo – jako dobro napreduju s obzirom na sve što se dogodilo“, rekla je Burrell.

Let's block ads! (Why?)

Izvor: https://magazin.ba/video/braca-i-sestra-prvi-put-ujedinjeni-nakon-sto-su-im-roditelji-i-sestra-poginuli-u-automobilskoj-nesreci-174272.html
loading...

Comments